• Home

KONTAKT IMPROVIZACIJA, Komiža

DATUM/VRIJEME RADIONICE

  • 07.8. - 10.8. / 4 dana, 16-19h
  • dob +16, min 8, max 30 polaznika
  • hrvatski/engleski jezik

SCHEDULE PRICES PLAVIAPPLICATIONS PLAVIACCOMODATION PLAVI

Tijekom radionice bavit ćemo se temeljnim principima kontakt improvizacije: osnovnim obrascima kretanja, davanjem i preuzimanjem težine tijekom plesa u paru, međusobnim slušanjem, uspostavljanjem zajedničke osi te specifičnim načinima rađanja pokreta tijekom plesa u paru. Istražit ćemo osnovne obrasce kretanja te različite tjelesne tonuse kako bismo produbili svijest i kontrolu kretanja vlastitog tijela. Radit ćemo i sa zadanim materijalom kretanja- zajedno ćemo se kretati kroz različite razine u prostoru, pružajući površinu tijela kao podršku. Posebno ćemo se pozabaviti impulsom koji se rađa između davanja i uzimanja težine (over-dancing i under-dancing). Pažnja će biti posvećena i istraživanju nepoznatog prostora iza nađih leđa. Promotrit ćemo raznovrsne principe i puteve koji uključuju ovu novu dimenziju i omogućuju da ples ostane dinamičan i nepredvidljiv. Poigrat ćemo se vježbama koje ispituju naše povjerenje te istražiti tehnike upravljanja vlastitom i tuđom težinom. Tijekom radionice uvest ćemo skok i let kao dodatne dimenzije plesa u svijetu u kojem glava i stopala konstantno mjenjaju svoje pozicije.

Radionica je otvorena za sve bez obzira na prethodno znanje/iskustvo.

Kontakt improvizacija je suvremena plesna forma u kojoj se kroz kontakt između dvoje ili više plesača stvara improvizirani ples. Iako se ova plesna forma razvijala kao suvremena plesna tehnika te se aktivno koristi kao koreografska metoda, dostupna je svim ljubiteljima kretanja neovisno o predznanju ili dobi.

Zasniva se na davanju, primanju i dijeljenju težine te poigravanju s gravitacijom i momentumom - kotrljanju, zaustavljanju, skakanju, letu i padu. Ponekad se razvija u mirnu i meditativnu praksu, a ponekad u neobuzdani skoro akrobatski izazov. Pomaže u razvoju kontrole i svjesnosti tijela, izoštrava osjete te razvija povjerenje, komunikaciju, svjesnost o drugima i o samima sebi.

IVA HLADNIK

iva hladnik

Godinama se bavim suvremenim plesom, jogom i argentinskim tangom. Kontakt improvizaciju učim sa Andrew Harwoodom, Charlie Morisseyem, Kirstie Simpson te Danielom Wernerom i Joergom Hassmannom. Od jeseni 2014. predajem Kontaktnu improvizaciju na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala sam engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

    ministarstvo-kulture     komiza    logo zupanije  

     zKn b w    hep     Bez naslova

KONTAKTIRAJTE NAS

BESA kazališni kamp - kazalistebesa@gmail.com
Mobile: +385.95.517.7577

Kazalište BESA - www.besa.hr

Šetalište stara Issa 25, 21480 Vis, Hrvatska

OIB:27872315016

IBAN: HR7723400091110592001


facebook