• Home
  • Program
  • Radionice

Radionice

Ponad pučinam, premijera, Svetac

Ova radionica je poziv svim mojim plesačima, CIR-ovcima, svima onima koji me znaju, manje ili više, ili me ne znaju, ali žele putovati dušom i morem, koji su upoznali moju hrabrost, ali i ljubav prema otoku, moru, Besi, da mi pomognu ostvariti još jedan "nemogući" san - napraviti ambijentalnu predstavu inspiriranu otokom, morem i brodom Besa kojoj znam samo naslov - Ponad pučinam.

Marica GrgurinovićVIŠE


Afrikanizacija Visa, Komiža

Intenzivna ritam radionica koja uključuje učenje tradicionalnih zapadnoafričkih ritmova s područja Gvineje, Malija i Burkine Faso. Stavlja naglasak na tehnici, strukturi ritma, a prije svega na slušanju. Osim tradicionalnih ritmova, bubnjeva i udaraljki, ove godine pokrenut ćemo i vlastito tijelo afričkim plesom.

Ismail Balde CommiVIŠE


Ja, klaun, Komiža

Radionica posvećena pronalaženju unutarnjeg Klauna kroz razne grupne i individualne vježbe Prisutnosti i Oslobađanja unutarnjeg djeteta i kreiranju Igre nastale iz trenutka. Osim radnog interijera, grupa će istraživati razna mjesta u Komiži gdje će Klaun nalaziti svoje mjesto igre i na takav način svi skupa ćemo intervenirati u realnom prostoru.

Ane PaškaVIŠE


Papier mache radionica, Svetac

Svijet papier mache-a je neiscrpni užitak koji nema pravila, samo veliku slobodu u kreativnom izražavanju. Osnovni materijal je stari novinski papir i karton, a često se mogu reciklirati različiti nađeni materijali. Približava ljudima rad s rukama na jedan zanimljiv i pristupačan način i omogućava da rukama izraze nevjerojatna bića, oblike i strukture koje leže u našoj mašti.

Adriana TanfaraVIŠE


Glazbaonica, Svetac – radionica za djecu

Zvukovi i šumovi otoka Sveca, zajedno sa dječjim smijehom u ovoj radionici za djecu omogućit će da i djeda kreativno dožive ovaj čarobni otok. Dobit će glazbeno znanje upijeno kroz igru, otvaranje novih vidika i izražavanje kreativnosti kroz glazbu, učenje ritma i intonacije, vježbanje sluha i istančavanje uha. Vedrinu duha. Ludu zabavu sa svojim vršnjacima, zajedništvo, učenje funkcioniranja u bendu, sastavu, "muzičkom organizmu" koji sami stvaraju.

Maša LjotićVIŠE


Maš(ta)svaš(ta), Komiža – radionica za djecu

MAŠ SVAŠ je impresivno-ekspresivni ciklus zamišljen od dvije radionice: „Mašta u meni!“i „ Svašta oko mene!“. Radionice polaznicima nude dva suprotna načina stvaranja i oblikovanja izvedbenog dramskog materijala. Odnosno dva potpuno različita putovanja u tako daleke, a tako blizu krajeve.

Juraj ŠantorićVIŠE


Otočki dnevnik, Komiža – radionica za djecu

Radionica za djecu koja će uposliti njihove ručice raznim likovnim materijalima, potaknuti ih da promatraju biljke i životnije oko sebe te oblikuju vlastite dnevnike o otoku na kojem žive ili borave. Recikliranjem materijala uče o zaštiti prirode, važnosti međuljudskih odnosa te se slobodno izražavaju kroz igru.

Mia BelamarićVIŠE


JOGA, Svetac, Komiža

Uz zvukove ljuljanja brodova, valova s obližnje plaže i cvrčaka u krošnjama palmi, svako jutro ili večer ćemo svoje tijelo buditi laganim vježbama opuštanja i istezanja. Disanje, opuštanje, jednostavne asane i povezanost s vlastitim tijelom dodatno će povećati užitak rada i učenja u radionicama.

Igor BogdanovićVIŠE

    ministarstvo-kulture     komiza    logo zupanije  

     zKn b w    hep     Bez naslova

KONTAKTIRAJTE NAS

BESA kazališni kamp - kazalistebesa@gmail.com
Mobile: +385.95.517.7577

Kazalište BESA - www.besa.hr

Šetalište stara Issa 25, 21480 Vis, Hrvatska

OIB:27872315016

IBAN: HR7723400091110592001


facebook