• Home

Maš(ta)Svaš(ta), Komiža

DATUM/VRIJEME RADIONICE

  • 7.8. - 8.8. (Mašta u meni!), 10.8.-11.8. (Svašta oko mene!) / 4 dana, 11-13h
  • Dob 8+, min 6, max 12 polaznika
  • hrvatski jezik

SCHEDULE PRICES PLAVIAPPLICATIONS PLAVIACCOMODATION PLAVI

MAŠ SVAŠ je impresivno-ekspresivni ciklus zamišljen od dvije radionice: „Mašta u meni!“i „ Svašta oko mene!“. Radionice polaznicima nude dva suprotna načina stvaranja i oblikovanja izvedbenog dramskog materijala. Odnosno dva potpuno različita putovanja u tako daleke, a tako blizu krajeve. Radionice su koncipirane tako da polaznik može polaziti samo jednu ili obje radionice budući da se proces rada ne ponavlja niti se nastavlja na konkretne zadatke iz prve radionice. Cilj radionice je kod polaznika razviti kreativnost, pripremiti ih za javni nastup, te ih podučiti radu u grupi.

MAŠTA U MENI!

Misli li nam glava svašta kad je u pitanju mašta?

Ova radionica zamišljena je kao jedinstveno putovanje u nepoznate svjetove. Te svjetove nitko nikada nije vidio, a teško da će ih itko ponovo vidjeti. Ti svjetovi postoje duboko sakriveni u svakom on nas, u našoj mašti premda ih ni mi uglavnom nismo svjesni. O kakvom je zapravo putovanju riječ i što je to toliko drugačije u tim svjetovima od svijeta koji zajedno dijelimo glavna je nit vodilja ove kreativne dramske igre.

Polaznici će na radionici probuditi svoje „uspavane stanice“ zadužene za kreativnost. Inspiraciju će tražiti u sebi, svojim osjećajima i željama. Što se to nalazi u njima, a da o tome ranije nisu čitali niti gledali na televiziji te kako to što pronađu na svom unutarnjem putovanju mogu prenijeti van i pokazati ostalima. Polaznici će pokušati upoznati sebe u najneobičnije svijetlu, a potom kreću u lov na boje, oblike, zvukove… Zajedno ćemo sagraditi nevjerojatno vozilo, povezati šašave pojaseve i krenuti na tako daleko, a tako blizu putovanje.

SVAŠTA OKO MENE!

Je li ovo mašta ili je tu stvarno svašta?

Ova radionica zamišljena je kao igra u kojoj kroz promatranje svega što nas okružuje pronalazimo nove ideje, izmišljamo nove priče te spajamo nespojivo. Je li ovo slap iako izgleda kao štap ili je li ovo peka iako izgleda kao deka ili jeli ovo ptica iako izgleda kao žica….

U prvom dijelu radionice bavit ćemo se osjetilima, što su ona, čemu služe i kako ih možemo koristiti u kreativnom izražavanju. U drugom dijelu radionice dotaknut ćemo kazališna zanimanja (scenograf, kostimograf, rekviziter…), što ih karakterizira te što nam u njima može ponuditi kreativni impuls. Na primjer ako je početni predmet štap za slijepe, kakav je onda lik u pitanju, što se događa s njegovim osjetilima te tko u kazalištu mora pripremiti taj štap za izvođača. Putovanje na ovoj radionici ne počinje u nama nego u svijetu oko nas.

JURAJ ŠANTORIĆ

juraj santoric

Rođen je u 1997. godine u Zagrebu. Preko osam godina polaznik je dramskog studija Teatra. Dvije godine polazio je učilišta Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM).

2013. godine sudjeluje na Europskom dramskom susretu mladih EDERED u Velikoj Britaniji.

2014. te 2015. godine polazi Kazališni kamp Teatra Tirena u Pazinu.

2015. godine sudjeluje na međunarodnom kazališnom festivalu Juventafest u Sarajevu.

2017. godine sudjeluje u Erasmus+ projektu „Let s net“ u Užicu (Srbija).

Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO).

Od 2016. godine profesionalno se bavim dramskom pedagogijom u Teatru Tirena.

U radu na predstavama asistirao je Marini Petković Liker, Bobi Jelčiću i Edvinu Liveriću.

 

    ministarstvo-kulture     komiza    logo zupanije  

     zKn b w    hep     Bez naslova

KONTAKTIRAJTE NAS

BESA kazališni kamp - kazalistebesa@gmail.com
Mobile: +385.95.517.7577

Kazalište BESA - www.besa.hr

Šetalište stara Issa 25, 21480 Vis, Hrvatska

OIB:27872315016

IBAN: HR7723400091110592001


facebook