• Home

PONAD PUČINAM, Svetac

DATUM/VRIJEME RADIONICE

  • 15.8. - 22.8., 4h/dne
  • Polazak iz Komiže: 14.8. iza podne; povratak u Komižu 23.8. oko podne
  • +18, min 6, max 10 polaznika
  • Hrvatski, engleski

SCHEDULE PRICES PLAVIAPPLICATIONS PLAVIACCOMODATION PLAVI

Moja namjera u ovoj predstavi je odati počast hodočasnici u meni, u svakom od nas, onom dijelu mene koji neumorno traga za inspiracijom, za istinskim dijelom sebe, onom dijelu mene koji nikad nije odustao od mene, uvijek je tu i kad se najmanje volim. Inspirirana mojim vječnim ljubavima - morem, brodom, putom oko svijeta, otokom, kamenom, trebam ljude koji su dovoljno hrabri i spremni tražiti i kreirati sa mnom, neopterećeni konačnim proizvodom. Ako vas vuče ova ideja, a bojite se nastupa, želim vas ohrabriti. Sam proces i život na otoku je toliko predivan da se isplati riskirati. Stvorit ćemo ambijentalnu predstavu, jedinstvenu po lokaciji gdje ćemo je izvesti, sakupiti drage ljude da nas podrže, i pod vedrim zvjezdanim nebom ponuditi otoku i moru ljepotu. Za radionicu nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo.

Marica Grgurinović

Marica GrgurinovicStrastvena plesačica, putnica Duše, kazališna redateljica i pedagoginja koja je je slijedila svoj san i pokrenula brod kazalište BESU sa svojim kolegicama. Vizija o permakulturnom umjetničkom imanju dovela je na otok Vis gdje i dalje vjerno prati svoje snove. Stvara projekte, predstave i radionice za lokalno stanovništvo, prijatelje odasvud, a i svugdje gdje je pozovu. Kazalište je opsjelo ima već 20g. , more oduvijek, a njezini dječaci Val i Sol posljednjih 11g.

A sad one malo formalnije stvari...

Rođena u Splitu 14. 11. 1979.; diplomirala kazališnu režiju i radiofoniju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Prva kazališna iskustva stekla u Dramskom studiju za mlade Gradskog kazališta mladih u Splitu, koji vodi Goran Golovko. Nakon započetog studija astronomije u Padovi, vratila se u Split i nastavila suradnju s Golovkom u Dramskom studiju. Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji upisala 1999. Od druge godine studija (2000.) radila kao asistent nizu redatelja. Od 2007. ima status samostalnog umjetnika te je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, a od 2006. je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika. S grupom mladih splitskih kazališnih umjetnika 2009.-2011. radi u umjetničkoj organizaciji Malo splitsko kazalište koje se bavi edukativnim angažiranim kazalištem za djecu i odrasle, čija je bila umjetnička voditeljica. Za izuzetno scensko oblikovanje edukativnih sadržaja autorskom timu predstave „Što mi može virus?“ u produkciji Malog splitskog kazališta (2011.) pripala je posebna nagrada „Mali Marulić“. Također kao umjetnička voditeljica 2013. pokreće autorsko-vizualno Kazalište BESA, jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj (Vis). Iza sebe ima 20ak režija u većim i manjim kazalištima diljem Hrvatske: Čistilište, Vizualno Putovanje u Sada, Kaštelansko kazalište; Ezopeja, Playdrama; Kaćuše, HNK Split; Pripovijest o Krckalu, GKL, Split; Što mi može virus?, Malo splitsko kazalište; Jacques i njegov gospodar, HNK Zagreb; Prokleti ne idu na Bali, HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka; Mjesec Alabame, Splitsko ljeto; Meštar Pathelin, GKM Split; Motel Mrak, ZGK Komedija.

    ministarstvo-kulture     komiza    logo zupanije  

     zKn b w    hep     Bez naslova

KONTAKTIRAJTE NAS

BESA kazališni kamp - kazalistebesa@gmail.com
Mobile: +385.95.517.7577

Kazalište BESA - www.besa.hr

Šetalište stara Issa 25, 21480 Vis, Hrvatska

OIB:27872315016

IBAN: HR7723400091110592001


facebook