• Home

Ponad pučinam

DATUM/VRIJEME RADIONICE

  • 16.8. - 25.8., 4h/dne
  • Polazak iz Komiže: 16.8. iza podne; povratak u Komižu 26.8. oko podne
  • +18, min 6, max 10 polaznika
  • Hrvatski, engleski

SCHEDULE PRICES PLAVIAPPLICATIONS PLAVIACCOMODATION PLAVI

Ova radionica je poziv svim mojim plesačima, CIR-ovcima, svima onima koji me znaju, manje ili više, koji su upoznali moju hrabrost, ali i ljubav prema otoku, moru, Besi, da mi pomognu ostvariti još jedan "nemogući" san. Pred selidbu na Vis sanjala sam predstavu kojoj sam znala samo naslov - Ponad pučinam. Ove zime na još jednom plesu ZIMSKOM SNU (plesači 5ritmova znaju o čemu se radi), na svoj plakat namjera i želja za 2017. stavila sam 2 slike. Na jednoj je bio prikazan otok u zalasku sunca, a za mene je predstavljala život na otoku posvećen iskrenom i svetom putovanju u središte mog bića. Na drugoj je bio jedrenjak rastvorenih jedara s posadom koja opušteno jedri nekom uvalom, a za mene je predstavljala naš kazališni brod BESU i ljude s kojima opušteno i sigurno jedrim dalje.

Tad nisam znala da je taj otok na fotografiji uistinu - Svetac.

Niti da ću imati jedrenjak na raspolaganju za plovidbu ovog ljeta kako bismo napravili ovaj kamp, gle čuda, zove se "Odysseus".

Moja namjera u ovoj predstavi je odati počast hodočasnici u meni, u svakom od nas, onom dijelu mene koji neumorno traga za inspiracijom, za istinskim dijelom sebe, onom dijelu mene koji nikad nije odustao od mene, uvijek je tu i kad se najmanje volim. Inspirirana mojim vječnim ljubavima - morem, brodom, putom oko svijeta, otokom, kamenom, trebam ljude koji su dovoljno hrabri i spremni tražiti i kreirati sa mnom, neopterećeni konačnim proizvodom. Ako vas vuče ova ideja, a bojite se nastupa, želim vas ohrabriti. Sam proces i život na otoku je toliko predivan da se isplati riskirati. Stvorit ćemo ambijentalnu predstavu, jedinstvenu po lokaciji gdje ćemo je izvesti, sakupiti drage ljude da nas podrže, i pod vedrim zvjezdanim nebom ponuditi otoku i moru ljepotu.

Cijena: 3330,00kn.

U cijenu uključeno:

- 10 dana na Svecu

- radionica

- smještaj kamperskog tipa

- transfer do Sveca iz Komiže i natrag

- 3 obroka dnevno u toku cijelog trajanja boravka

- slobodan ulaz na festivalski program BESA kazališnog kampa na Svecu

- slobodno sudjelovanje u popratnom programu

- joga

Prijavite se ovdje.

Marica Grgurinović

Marica GrgurinovicStrastvena plesačica, putnica Duše, kazališna redateljica i pedagoginja koja je je slijedila svoj san i pokrenula brod kazalište BESU sa svojim kolegicama. Vizija o permakulturnom umjetničkom imanju dovela je na otok Vis gdje i dalje vjerno prati svoje snove. Stvara projekte, predstave i radionice za lokalno stanovništvo, prijatelje odasvud, a i svugdje gdje je pozovu. Kazalište je opsjelo ima već 20g. , more oduvijek, a njezini dječaci Val i Sol posljednjih 11g.

A sad one malo formalnije stvari...

Rođena u Splitu 14. 11. 1979.; diplomirala kazališnu režiju i radiofoniju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Prva kazališna iskustva stekla u Dramskom studiju za mlade Gradskog kazališta mladih u Splitu, koji vodi Goran Golovko. Nakon započetog studija astronomije u Padovi, vratila se u Split i nastavila suradnju s Golovkom u Dramskom studiju. Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji upisala 1999. Od druge godine studija (2000.) radila kao asistent nizu redatelja. Od 2007. ima status samostalnog umjetnika te je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, a od 2006. je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika. S grupom mladih splitskih kazališnih umjetnika 2009.-2011. radi u umjetničkoj organizaciji Malo splitsko kazalište koje se bavi edukativnim angažiranim kazalištem za djecu i odrasle, čija je bila umjetnička voditeljica. Za izuzetno scensko oblikovanje edukativnih sadržaja autorskom timu predstave „Što mi može virus?“ u produkciji Malog splitskog kazališta (2011.) pripala je posebna nagrada „Mali Marulić“. Također kao umjetnička voditeljica 2013. pokreće autorsko-vizualno Kazalište BESA, jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj (Vis). Iza sebe ima 20ak režija u većim i manjim kazalištima diljem Hrvatske: Čistilište, Vizualno Putovanje u Sada, Kaštelansko kazalište; Ezopeja, Playdrama; Kaćuše, HNK Split; Pripovijest o Krckalu, GKL, Split; Što mi može virus?, Malo splitsko kazalište; Jacques i njegov gospodar, HNK Zagreb; Prokleti ne idu na Bali, HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka; Mjesec Alabame, Splitsko ljeto; Meštar Pathelin, GKM Split; Motel Mrak, ZGK Komedija.

     ministarstvo-kulture     komiza   logo zupanije  

pokret-logo

KONTAKTIRAJTE NAS

BESA kazališni kamp - kazalistebesa@gmail.com
Mobile: +385.95.517.7577

Kazalište BESA - www.besa.hr

Šetalište stara Issa 25, 21480 Vis, Hrvatska

OIB:27872315016

IBAN: HR7723400091110592001


facebook