• Home

Takadimizacija Sveca

DATUM/VRIJEME RADIONICE

 • 10.8. - 14.8., 4h/dne
 • Polazak iz Komiže: 9.8. iza podne; povratak u Komižu 15.8. oko podne početna grupa 9:00-10:30h, napredna grupa 10:45-12:15h, skupa 18:00-20:00h + večernji Jam sessioni
 • +18, min 8, max 15 polaznika po grupi
 • hrvatski
 • SCHEDULE PRICES PLAVIAPPLICATIONS PLAVIACCOMODATION PLAVI

 •  
 • Početna grupa: otvorena za sve zainteresirane s nikakvim ili površnim iskustvom sviranja udaraljki
 • Napredna grupa: namijenjena za sve s višegodišnjim iskustvom sviranja Djembe bubnja ili bilo kojih drugih udaraljki; za amaterske i/ili profesionalne glazbenike
 • Prilikom prijave bitno je navesti posjedujete li vlastiti bubanj. Za radionicu je poželjno imati svoj Djembe, ali nije i nužno, postoji određen broj bubnjeva za posudbu.
 • Intenzivna radionica zapadnoafričkog ritma podrazumjeva učenje tradicijskih zapadnoafričkih ritmova s područja Gvineje, Malija i Burkine Faso. Stavlja fokus na tehniku sviranja, strukturu ritma i prije svega na slušanje. Princip učenja je isključivo učenje po sluhu: kombinacija zapadnoafričkog tradicijskog načina učenja kombinirana s pedagoškim tehnikama razvijenim tijekom dosadašnjeg dugogodišnjeg voditeljeva iskustva. Radionica će se baviti istraživanjem grupnog sviranja, raznim tehnikama stvaranja i održavanja grupne dinamike, osvještavanjem tempa, ritmičkog dialoga, vođenjem grupe kao i tehnikama improvizacije, koja uvijek polazi od slušanja i reagiranja na slušanje. Iako će glavnina inspiracije za učenje i osvještavanje ritma biti zapadnoafrička tradicija, često ćemo posezati i za drugim ritmičkim tradicijama poput balkanske i indijske tradicije i kroz njih se baviti neparnim mjerama, poliritmijama i polimetrijama. Mnogi tradicijski ritmovi raznih kulura nastali su kao reakcija i pokušaj imitiranja zvukova iz prirode. Polazeći od toga istraživat ćemo mogućnosti kako nas postojeći zvukovi otoka mogu inspirirati na stvaranje vlastitih ritmičkih kreacija, koristeći dostupne predmete i zvukove koji nas okružuju, kao i vlastito tijelo. Za kraj radionice zamišljeno je da svi polaznici održe prezentaciju naučenih ritmova u obliku malog koncerta.

  Cijena: 1980,00kn.

  U cijenu uključeno:

  - 6 dana na Svecu - radionica

  - smještaj kamperskog tipa

  - transfer do Sveca iz Komiže i natrag

  - 3 obroka dnevno u toku cijelog trajanja boravka

  - slobodan ulaz na festivalski program BESA kazališnog kampa na Svecu

  - slobodno sudjelovanje u popratnom programu

  - joga

  Prijavite se ovdje

  Nenad Kovačić

  Nenad kovacic smanjena1

  Nenad (Zagreb, 1982.) je udaraljkaš i istraživač balkanskog i zapadnoafričkog ritma o kojem je učio od najvećih živućih majstora u Gvineji, Maliju i Burkini Faso. Dobitnik je strukovne glazbene nagrade Status (2006.) za najboljeg instrumentalista u kategoriji etno glazbe. Glazbom se počeo aktivno baviti 1997. Djeluje u Zagrebu kao član bendova Antenat, Afion, Sevdah Takht Damira Imamovića, NmAB s kojima je objavio 6 službenih izdanja i s kojima redovito nastupa diljem Europe. Od 2006. godine djeluje i kao autor kazališne i filmske glazbe. Od 2006. pohađa ‘Ethno’ kampove (projekt JMI-a koji okuplja mlade glazbenike zainteresirane za tradicijsku glazbu) diljem svijeta (Švedska, Hrvatska, Indija), a 2012. i 2013. i sâm vodi Ethno kamp u Danskoj. Također, 2014. u Parizu pohađa Ethnofonik, trening seminar za umjetničke voditelje ethno kampova, u organizaciji francuske udruge A.O.L.F. Od 2008. kao član udruge Dyalli (udruga za promicanje afričke kulture u Hrvatskoj) pokreće zagrebačku školu zapadnoafričkog ritma koju kroz tromjesečne cikluse vodi i danas. Iza sebe ima i niz održanih vikend radionica po raznim hrvatskim gradovima. Iako se kroz svoje muzičko djelovanje od samih početaka bavi improvizacijom, tijekom protekle dvije godine Kovačić je kroz projekte Suprised Body Project (suvremena plesna predstava, Studio za suvremeni ples), Noćne vizije (multimedijalni performans, Ganz novi festival 2013.), Zvuk pokreta (autorski glazbeni projekt, Izlog suvremenog zvuka 2014.), te sudjelovanje na Audio art festivalu, intenzivirao svoj rad na području improvizirane glazbe, odnosno točnije - suvremene u širem smislu riječu, eksperimentalne, elektroakustične i grupne improvizacije, te dalje svoj autorski rad razvija u tom smjeru.

  http://www.nenadkovacic.com

  https://www.facebook.com/nenad.kovacic.54?fref=ts

       ministarstvo-kulture     komiza   logo zupanije  

  pokret-logo

  KONTAKTIRAJTE NAS

  BESA kazališni kamp - kazalistebesa@gmail.com
  Mobile: +385.95.517.7577

  Kazalište BESA - www.besa.hr

  Šetalište stara Issa 25, 21480 Vis, Hrvatska

  OIB:27872315016

  IBAN: HR7723400091110592001


  facebook